beginning of content:
Tags:
CLEP

Directions: This section measures test takers’ ability to analyze writing. This skill is tested primarily in passage-based questions pertaining to critical thinking, style, purpose, audience, and situation: appeals, tone, organization/structure, rhetorical effects, use of language, and evaluation of evidence.

(1) There was a steaming mist in all the hollows, and it had roamed in its forlornness up the hill, like an evil spirit, seeking rest and finding none. (2) A clammy and intensely cold mist, it made its slow way through the air in ripples that visibly followed and overspread one another, as the waves of an unwholesome sea might do. (3) It was dense enough to shut out everything from the light of the coach-lamps but these its own workings, and a few yards of road; and the reek of the labouring horses steamed into it, as if they had made it all.

(4) Two other passengers, besides the one, were plodding up the hill by the side of the mail. All three were wrapped to the cheekbones and over the ears, and wore jack-boots. (5) Not one of the three could have said, from anything he saw, what either of the other two was like; and each was hidden under almost as many wrappers from the eyes of the mind, as from the eyes of the body, of his two companions.

Select an Answer

You can use the TAB button to navigate through answers, use of the up/down arrows is unavailable here.

The overall mood of the passage can best be described as

ominous

Correct Answer: 
Yes

melancholy

Correct Answer: 
No

nostalgic

Correct Answer: 
No

depressing

Correct Answer: 
No

serene

Correct Answer: 
No